A csapat

A Hion design 2014-ben alapult - elsősorban építészeti és belsőépítészeti, illetve látványtervezési feladatok ellátására. Az elmúlt években tevékenységünk kiegészült az előbbiekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal, így minden tervezési projektet az igény megszületésétől a megvalósulásig ki tudunk szolgálni.

Testvérekként néhány év különbséggel szereztünk építész diplomát, majd évekig külön utakon gyűjtöttünk tapasztalatot nagyobb építészirodákban. Ez alatt az idő alatt lehetőségünk nyílt belekóstolni a szakma minden részébe, és rátalálni az egyéniségünknek, illetve tehetségünknek leginkább megfelelő feladatkörökbe.

Mostanra egyesítettük tapasztalatunkat és eltérő látásmódunkat, így a mérnöki pontosságot és hozzáállást jól kiegészíti az intuitív és kreatív érzékenység. Így lehet az innovatív design szakértelemmel támogatott és fenntartható egyaránt. Azonos gyökerű, de különböző beállítottságú tervezői csapatunk minden típusú megrendelővel megtalálja a hangot és lehetővé teszi a személyre szabott tervek, megoldások, termékek megalkotását.

ARS POETICÁNK

Tervezők vagyunk; dolgokat tervezünk. Lehet az épület, belső tér, bútor, használati tárgy, kiadvány, vagy akár szoftver, a tervezés célja mindig ugyanaz; a használóval kölcsönhatásba kerülő produktum megalkotása. Ennek megfelelően egy összetett elvárás-halmaznak kell megfelelnie, ami nem csak az elvárt funkciónak való megfelelés, hanem a szakmai előírások, a marketing és az esztétikum mátrixa is.

Valahányszor egy tervdokumentációt, vagy kiadványt állítunk össze, 3D-s látványtervet készítünk, vagy bútort tervezünk, ezeket az irányelveket tartjuk szem előtt; azaz, hogy a végtermék nem csak használható, szakmailag megfelelő, eladható és nem utolsó sorban esztétikai élmény legyen. Ily módon a Megbízó teljes mértékben egyedi, az elvárásainak megfelelő terméket kap eredményként.

Ahogy dolgozunk

Egy tervezési feladat mindig a felhasználóval való részletes egyeztetéssel indul, és sosem ér véget az igen részletes terv kiadásával. A termék nem a terv, nem is az elkészült épület, belső tér, tárgy vagy kép, hanem a használt „dolog” által nyújtott élmény.

Egy valódi tervező sosem lehet egyoldalú, egyarcú. A jelenlegi információs környezetben különösen nem; nem viselkedhet semlegesen azokkal a fizikai és virtuális eszközökkel szemben, amik körülveszik. Emellett hallgatnia kell a megérzéseire és bízni az empatikus képességeiben, hogy értse és megélje a Megbízó igényeit. Csapatunk minden eszközt használatba vesz, hogy megértse és megalkossa a vágyott terméket.

KÍVÁNCSI A MUNKÁINKRA?

Az irodánk itt található